Joeles-bnr300px05
Joeles-bnr300px02
Joeles-bnr300px04
Joeles-bnr300px01
Joeles-bnr300px03
previous arrow
next arrow
PlayPause

Bent u woningbelegger, woningcorporatie of zorgorganisatie? En u zoekt antwoord op de vraag: welke energiebesparende maatregelen moet ik nemen om een bepaalde Energie-Index (energielabel) te halen?

Een EPA-W maatwerkadvies van Joeles geeft u antwoord op deze vragen. Wij regelen dit vlot en vakkundig voor u. Vult u het aanvraagformulier in of laat ons u bellen. Lees ook onderaan de pagina voor een beknopte versie van het EPA-W maatwerkadvies.

Direct prijs aanvragen

Onze werkwijze

Onze werkwijze voor het opstellen van het EPA-W maatwerkadvies is als volgt:

 • Voorafgaand aan de opname verzoeken wij u om gegevens, onder andere tekeningen en indien beschikbaar energie-jaarnota’s.
 • Wij maken met u een afspraak voor het bezoeken van de woningen of appartementen. Afhankelijk van de situatie kan ook vanaf tekening worden gewerkt.
 • Bij het eventuele bezoek nemen wij bouwkundige en installatietechnische kenmerken op.
 • Wij verwerken de gegevens, in eerste instantie tot Energie-Index niveau
 • Vervolgens stellen wij energiebesparende maatregelen voor.
 • U krijg het rapport toegestuurd (als pdf).
 • We zoeken contact met u om eventuele vragen te beantwoorden.

 MG 2779 KLEINHet EPA maatwerkadvies

Een EPA-W maatwerkadvies geeft duidelijk aan welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen voor een specifieke woning of appartement. En wat de maatregelen voor gevolg hebben, economisch en voor de Energie-Index. Het gaat dan om bouwkundige of installatietechnische maatregelen. In het adviesrapport komen de volgende onderdelen aan de orde:

 • Een beschrijving van de woning, bouwkundig en installatietechnisch
 • De huidige energieprestatie (Energie-Index)
 • Het huidige (berekende, gebouwgebonden) energieverbruik
 • De voorgestelde energiebesparende maatregelen standaard voorzien van raming investering, opbrengst (vermeden energiekosten) en terugverdientijd.

De energie-index speelt een belangrijke rol in de bepaling van de maximale huurprijs volgens het WWS.

In het advies kunnen, in overleg met u, verschillende pakketten worden opgesteld. Bijvoorbeeld wat moet worden gedaan om energielabel B (Energie-Index ≤ 1,4) of  energielabel A (Energie-Index ≤ 1,2) te halen.

Beknopte versie van het EPA-W maatwerkadvies

Het is ook mogelijk een beknopte versie van het maatwerkadvies op te stellen. Hierbij wordt alleen in beeld gebracht welke maatregelen leiden tot welk energielabel. En bevatten geen verder financiële informatie en geen informatie over energieverbruik. De gedachte is dat dit voor professionele gebouweigenaren is die zelf kunnen inschatten welke maatregel economisch rendabel is.

 

Joeles Energy Solutions
Jan Provostlaan 72
3723 RD  Bilthoven

T 030 200 02 10
info@joeles.nl
KvK 30277308